Overdenksels

In onderstaande blogs schrijf ik over de psychologie van het moederen, persoonlijke ontwikkeling (als moeder en vrouw) en geef ik je hierbij tevens een (schaamteloos) kijkje in mijn hoofd. In mijn blogs deel ik graag mijn ervaringen en tips met jou. Overpeinzingen over vanalles en nog wat; vaak herkenbaar en met humor, zelden zonder zelfspot.

thumbnail 35A7585 removebg

9 redenen waarom je NOOIT een online training moet gaan volgen (en zéker niet bij mij)

Je hoort het steeds vaker. Trainingen die je online kunt volgen. Video’s, besloten ‘communities’, Facebook en LinkedIn groepen, online seminars…noem het maar op.

Online leren? Huh? Nee toch?

Inderdaad. Niet doen. Hieronder 9 redenen waarom je nooit, maar dan ook NOOIT een online training moet gaan volgen. (En zeker niet bij mij; waarvoor nog 7 ‘bonus’ punten onderaan ☺)1. Je haaaat het als je NIET in de file terecht komt richting een training/workshop.

2. Je bent graag veel geld kwijt aan slechts enkele uren training/(bij)leren/workshops EN aan het reizen van en naar deze trainingslocatie(s).

3. Je behaalt liever niet je doel(en) en ook nog eens het liefst pas over een jaar, als dat zaaltje voor die leuke cursus eindelijk weer eens vrij is.

4. Je houdt niet van de flexibiliteit en vrijheid die een online training je biedt; doordat je waar en wanneer je maar wilt met de opdrachten aan de slag kunt. Nee, niet jouw ding. Laat jou maar 4 weken lang elke dag naar een zaaltje rijden.

5. Je vindt het stiekem fijn om gestresst te zijn om het feit dat je te laat dreigt te komen voor die workshop of training.

6. Je reist graag lang, ver en het liefst MET vertraging met het OV. Tijd zat joh!

7. Je houdt er niet van om jezelf voor een langere periode te ontwikkelen, waardoor je er ook voor lange tijd profijt van hebt (Jak, he bah!)

8. Je breidt je netwerk liever niet uit met mensen buiten een straal van 30 km buiten jouw stad/dorp. Stel je voor.

9. Je hebt liever niet dat je veel feedback krijgt op hetgeen je doet, zodat je meer opsteekt van de stof, het nóg beter toe kunt passen en de kans op succes gigantisch toeneemt. Nee, dat is aan jou allemaal niet besteed.


En zo kan ik eigenlijk nog wel even doorgaan. Weet je wat, dat doe ik ook gewoon, maar dan specifiek gericht op waarom je vooral nooit bij MIJ een online training moet komen volgen:1. Je houdt niet van een enthousiaste trainer die zeer betrokken is bij jou en het programma (en die door haar achtergrond als psycholoog ook nog eens gedragskundig zeer goed onderlegd is)

2. Je houdt niet van een doel- en resultaatgerichte aanpak

3. Je kan niet tegen een Limburgs accent (born and raised ☺)

4. Je houdt er niet van als een trainer doet wat ze zegt en zegt wat ze doet.

5. Je hebt iets tegen kleine mensen (niet dat je dat kunt zien in de filmpjes, maar bij deze :P)

6. Je houdt er niet van om te moeten werken voor het behalen van je doel.

7. Je krijgt liever geen waar voor je geld.


Meer redenen weten?

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.