Trainingen

Steeds vaker word ik gevonden door professionals of (zorg)instellingen voor het geven van trainingen en cursussen. Dit is maatwerk en stem ik geheel af op de vragen van jou als professional (psycholoog, onderwijzer, pedagogisch medewerker etc) of als bedrijf of instelling (psychologenpraktijk, GGZ-instelling, (basis)school, opvang/peuterspeelzaal etc). Neem vrijblijvend contact met me op en ik denk met je mee of mijn aanbod passend is bij jou/jullie vraag en denk mee in hoe dit passend aan te bieden, geheel op maat.

Hieronder omschrijf ik waar je globaal aan kunt denken.

 
*COACHING/INCOMPANY volgens de methode van ‘Bewust Opvoeden’ (Aware Parenting)

Ben je zoekende in jouw werk in hoe je meer kunt doordringen tot de kern bij de kinderen en/of ouders waar je mee werkt? Voelt het vaak alsof er wel dingen positief veranderen, maar zijn deze veranderingen klein, traag én niet echt duurzaam?

Het werken met bewuste aansturing, verder kijken dan het gedrag en kijken naar de behoefte die een kind communiceert met zijn of haar gedrag maakt dat er sneller, passender en voor langdurigere periode (blijvende) effecten ontstaan. Ik begeleid professionals 1-op-1 in één of meerdere sessies om dit gedachtegoed praktisch toe te kunnen passen in de dagelijkse werkzaamheden, maar ook geef ik trainingen aan een heel team of afdeling, in één of meerdere dagdelen, zodat zij samen dit gedachtegoed verder kunnen verspreiden in het werkveld. Denk aan het stellen van liefdevolle grenzen zonder straffen en belonen op jouw peuterspeelzaal, behandelgroep, gastouders die bij jou aangesloten zijn, of klas. Maar tevens het verhelpen van problemen in de ouder-kind relaties in jouw caseload, en psychische en/of gedragsproblemen bij kinderen en jongeren die je in behandeling hebt of die in jouw groep zitten van de psz en/of kinderopvang.

Voor wie:

Professionals binnen de ggz, jeugdzorg, opvang of onderwijs.

 

*TRAININGEN ACT (Acceptance & Commitment Therapy)

Binnen ACT kijken we naar werkbare oplossingen voor de huidige situatie, ongeacht problemen, moeilijke gedachten en gevoelens. Wat is het wat je graag wilt in je leven en welke stappen kun je daar nu naartoe zetten? En hoe ga je om met al die gedachten en gevoelens die daarbij komen kijken? Vanuit de ACT gedachte zeggen we 'los op wat op te lossen is, accepteer waar je geen invloed op hebt'. Maar hoe doe je dit op dagelijkse basis? Hoe leer je surfen op de golven van het leven? Ik leer het je in deze praktische training. Ook is het mogelijk dat ik jouw team hierin school, om dit gedachtegoed en de techniek zelf toe te kunnen passen bij cliënten.

Voor wie:

Professionals binnen de ggz en jeugdzorg om toe te passen in eigen caseload/behandelrelaties.  Maar tevens voor werknemers in ieder werkveld gericht op eigen persoonlijke groei en ontwikkeling, passend binnen het eigen ontwikkel-en/of leiderschapsprogramma binnen jullie scholingsbudget.

 

Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen en vraag naar de mogelijkheden op maat.